ΙΤΑΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ιταλικά είναι μια γλώσσα που ανέκαθεν ασκούσε μεγάλη γοητεία. Στο μυαλό όλων μας είναι συνδεδεμένα με τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φινέτσα. Επιπλέον, χάρη στη γεωγραφική εγγύτητα της Ιταλίας με την Ελλάδα και τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, ευνοείται ιδιαίτερα η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός.

Προτεινόμενα τμήματα

Τα χειμερινά μαθήματα στο FORUM αρχίζουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σε ημέρες και ωράρια, ενώ υπάρχει ευελιξία στην παρακολούθηση, προκειμένου να μη χάσεις ούτε ένα μάθημα! Τα οκτάμηνα αυτά μαθήματα είναι τα πλέον κατάλληλα για να καλύψεις με τον ιδανικότερο τρόπο την ύλη κάθε επιπέδου. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, κοντά μας θα βρεις ένα πρόγραμμα για Ιταλικά που θα σε εξυπηρετεί.

Διδακτικό προσωπικό

Στο FORUM θα βρεις καθηγητές ιταλικών, οι οποίοι εργάζονται χρόνια κοντά μας, με πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα, οι οποίοι θα είναι δίπλα σου σε κάθε σου βήμα. Επιπλέον, έχεις στη διάθεσή σου από την πρώτη κιόλας μέρα τον Σύμβουλο Σπουδών, για οτιδήποτε σχετίζεται με τη φοίτησή σου.

Πιστοποιησεις γλωσσομαθειας για την ιταλικη γλωσσα

ΠΤΥΧΙΑ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΠΑ**       ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Στοιχειώδης γνώση          Α1            ΚΠΓ Α*

Βασική γνώση                   Α2            CELI 1/ ΚΠΓ Α*

Μέτρια γνώση                   Β1            CELI 2/ ΚΠΓ Β*

Καλή γνώση                       Β2            CELI 3/ ΚΠΓ Β*

Πολύ καλή γνώση             C1            CELI 4/ ΚΠΓ Γ *

Άριστη γνώση                    C2            CELI 5/ ΚΠΓ Γ*

**ΚΕΠΑ: Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (ακολούθησε τον σύνδεσμο για να δεις μια αναλυτική περιγραφή όλων των επιπέδων: link επίπεδα ΚΕΠΑ)

Στο FORUM, σε συνεργασία  με τους καθηγητές σου, θα αποφασίσεις ποια πιστοποίηση καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις δικές σου ανάγκες. Το προσεκτικά σχεδιασμένο πλάνο σπουδών, οι καταξιωμένοι καθηγητές μας με την πολύχρονη εμπειρία στην προετοιμασία των εξετάσεων και τα βιβλία μας για ιταλικά, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε προδιαγραφές των εξετάσεων, θα είναι τα όπλα σου προκειμένου να κατακτήσεις την πιστοποίηση που επιθυμείς, όπως πιστοποιούν τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις.

Οι πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας, ιδιαίτερα στα υψηλότερα επίπεδα, πέρα από ένα ισχυρό όπλο σε οποιοδήποτε βιογραφικό, θα σου δώσουν μόρια για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς και για την Σχολή Ξεναγών.

* Τα τεστ για τα συγκεκριμένα επίπεδα είναι διαβαθμισμένα. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα,  αν ένας υποψήφιος δώσει εξετάσεις ΚΠΓ επίπεδο Β, ανάλογα με το τελικό σκορ που θα επιτύχει στις εξετάσεις μπορεί να αποκτήσει την πιστοποίηση για το επίπεδο Β1 ή Β2.

Ποσοστα επιτυχιας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπεροχής μας στην προετοιμασία των σπουδαστών για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ιταλικών είναι ότι, ενώ ο μέσος όρος επιτυχίας στο  CELI 3   στην Ελλάδα είναι περίπου 60%, στο FORUM πολύ συχνά φτάνουν ακόμα και το 100%.

Σπουδες σε ιταλικα πανεπιστημια και ERASMUS+

Σπουδές στα ΑΕΙ Ιταλίας

Σήμερα η επιλογή να σπουδάσεις στην Ιταλία μπορεί να είναι η σωστή λύση. Λόγω του επιπέδου των ιταλικών Πανεπιστημίων εδώ και χρόνια σπουδάζουν πολλοί Έλληνες σε σχολές όπως: Ιατρική, Οδοντιατρική, Αρχιτεκτονική, Πολυτεχνείο, Φαρμακευτική, Νομική, Οικονομικά, Design κλπ.

Η εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια δεν συνδέεται με τον απολυτήριο βαθμό του λυκείου, έτσι ο καθένας μπορεί να επιλέξει τη σχολή που επιθυμεί. Τέλος, το κόστος ζωής στην Ιταλία δε διαφέρει σημαντικά από εκείνο των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα.